Utolsó kommentek

  • csakisazigazat: Nagyon hamar kinyílt a csipálya a tanár néninek. Ugyanilyen gyorsan viszont elfelejtette volt peda... (2011.03.03. 11:36) Hatalmas lehetőség minden salgótarjáninak!
  • julchew: Igen. Czene Csilla szavazataival még nem nyertünk volna, a helyi (akkor még) SZDSZ-szel pedig elbe... (2011.02.08. 20:48) Tetemre hívás
  • galagonya: P.B. mellett azért elindult egy Czene Csilla, egy Ercsényi (az egyszemélyes párt). Miért is kelle... (2011.02.08. 18:20) Tetemre hívás
  • Utolsó 20

NER

2010.10.21. 18:49 hmate

Julchew korábbi bejegyzéséhez részben csatlakozva a közgyűlés alakuló ülésének egy-két érdekességéről számolnék be: üde színfoltként új koalíció született Salgótarjánban. Gyenge cinizmussal mondhatnám, hogy a Fidesz komolyan gondolja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét… A Magyar Kommunista Munkáspárt polgármesterjelöltje ugyanis Fidesz-KDNP delegáltként lett tagja a város pénzügyi bizottságának.

Na de kicsit menjünk vissza az időben! Az MSZP a nyári választási felkészülés során több párttal, szervezettel kezdeményezett tárgyalást. Célunk nem volt más, minthogy ismerjük meg egymás elképzeléseit a városról, Salgótarján jövőjének lehetséges irányairól, és persze nem titkolva: ha ezekben egyetértünk, közösen, politikai szövetségesként induljunk neki a választásnak. Az sem titok, hogy a kommunista munkáspárt helyi és megyei elnökével is tárgyaltunk. Tudjuk, tudtuk, hogy a párt a politikai palettán már nagyjából mindenhol elhelyezte magát, de tény, hogy Salgótarjánban több száz szavazó támogatását élvezték az országgyűlési választásokon is, azokét, akik nyilván ma is baloldali pártnak hiszik a kommunista pártot. Sajnos a vezetőik újra átverték őket! Mert bár számos tárgyaláson egyeztettünk a párt helyi és megyei vezetésével, ahol – ha nem is gondolkodunk ugyanúgy (finoman szólva) – egy dolog egyetértésként körvonalazódott: a fideszes városvezetésnek mennie kell. Az ajánlógyűjtés vége előtt egy héttel azonban jelezték, hogy nem működnek velünk együtt, nem partnerek a városvezetés leváltásában. Ezt a döntést mi nyilván tudomásul vettük és készültünk arra, hogy néhány körzetben a kommunista párt is jelölteket állít. Az persze már minket is meglepett, hogy néhány nap múlva az MKMP polgármesterjelöltet és mind a 10 egyéni körzetben képviselőjelöltet állított, annyi kopogtatót leadva, ahány szavazata a pártnak évek óta nem volt… Nem éppen életszerű, de hát Budapesten is ezrével özönlöttek az ajánlók az LMP-hez... :) Az eredményt pedig ma már mindannyian tudjuk. Ha nem indul a párt, persze akkor sincs csoda, nem fordítottuk volna meg az eredményt, de két körzetet még biztosan elhoz az MSZP-TVE két jelöltje. Azok a tisztességes, baloldali szavazók, akik a munkáspártot támogatták, múlt héten ráébredhettek, a szélsőbal villámgyorsan lett jobboldali Salgótarjánban. Csak eleget kell ígérni.

Mindenesetre bízom abban, hogy ha nehezen is, de visszatalálnak a szavazóikhoz, mert nem hiszem, hogy voksukkal a Fideszt kívánták támogatni!

 

Még egy kis adalék az alakuló közgyűlésről: a testület megszavazta a polgármesteri fizetést, autó és telefonhasználatot. Új elemként a város vezetőjének az önkormányzat 130 ezer Ft-os HAVI díjjal kötött életbiztosítást. És már olvasom: új autót is vesz az önkormányzat, potom 9 millióért. De ezekről majd később...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csapatban.blog.hu/api/trackback/id/tr912389184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása