Utolsó kommentek

  • csakisazigazat: Nagyon hamar kinyílt a csipálya a tanár néninek. Ugyanilyen gyorsan viszont elfelejtette volt peda... (2011.03.03. 11:36) Hatalmas lehetőség minden salgótarjáninak!
  • julchew: Igen. Czene Csilla szavazataival még nem nyertünk volna, a helyi (akkor még) SZDSZ-szel pedig elbe... (2011.02.08. 20:48) Tetemre hívás
  • galagonya: P.B. mellett azért elindult egy Czene Csilla, egy Ercsényi (az egyszemélyes párt). Miért is kelle... (2011.02.08. 18:20) Tetemre hívás
  • Utolsó 20

Incoming message

2011.02.20. 19:18 julchew

Nem akarok belemenni abba az egyébként érdekes és üzenetértékű kérdésbe, hogy Fenyvesi Gábor alpolgármester „boruljunk össze új generáció” című közgyűlés végi hozzászólásának milyen mögöttes tartalma, Fideszen belüli feszültségektől valószínűleg nem mentes keserűsége, és nem utolsó sorban ambíció-előrejelzése volt.

 

Hogy értse az az olvasó is, aki a február 17-ei közgyűlést nem fogja elejétől a végéig, nyolc és fél órán keresztül végignézni a SzékynéTV Salgótarjáni TV-n, a költségvetési vitát levezetendő, alpolgármesterünk 21. századi politikus személyében szólalt meg. Azt mondta, egyenesen Huszár Máté 31 éves szocialista politikusnak címezve, hogy bizony majd eljön az idő, amikor nekik (értsd: a mi generációnknak) együtt kell dolgozniuk. Nekik/nekünk már tudnunk kell együttműködni, leülni és egyeztetni a város dolgairól, képviselve nézeteinket, de adott esetben politikán fölülemelkedve megegyezni.

No persze lehet, hogy utóbbi, utópisztikusnak hangzó, ám annál előremutatóbb gondolatokat már csak én képzelem bele… remélem nem, vagy nem hiszem. De talán nyugodtan mondhatom magam és barátaim-kollégáim nevében, hogy a jövőre szóló üzenetet és „szándék kifejezést” üdvözlöm! Nem mondom, hogy kezdeményezést, hiszen ennek a hozzáállásnak a hiányáról már korábban írtam ebben a blogban – ezt talán szerénytelenség nélkül megjegyezhetem.

 

A fölvetés érzésem szerint arra az időszakra vonatkozik, amikor jó eséllyel a szocialista fiatalok vezető szerephez jutnak. Ezért itt fölhívom alpolgármester úr figyelmét arra a nem elhanyagolható tényre, hogy immár 5. éve van vezető szerepben. Az elmúlt ciklusban a közgyűlés elfogadott egy ifjúsági koncepciót, amely előkészítésébe akkor nem jutott eszébe bevonni az ellenzéki fiatal képviselőket, hogy a politikai ifjúsági szervezeteket már ne is említsem… Az ifjúsági koncepció elfogadása előtt miért nem óhajtotta az együttgondolkozást, és az együttműködést?

Véleményem továbbra is az – nem ötletet adva a városvezetőnek –, hogy szükség lenne a lózungokon túlmenően egy megvalósítható, jól átgondolt programra, mellyel ha megelőzni nem is tudjuk, csökkenthetjük a fiatal elvándorlók arányát. Erre vonatkozóan vannak vitaindító ötleteim, ötleteink. Ez az első, és meggyőződésem szerint legfontosabb ügy, amely okán talán érdemes lenne összedugnunk a fejünket…

Salgótarján olyan állapotba került, hogy félre kéne tenni a személyes ambíciókat és a napi politikai acsarkodásokat. Vannak, akik erre képtelenek. Itt lenne az ideje, hogy közösen megteremtsük egy új politikai kultúra alapjait a városban. A városért!

 

Alpolgármester úr! Jöhet a sör?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csapatban.blog.hu/api/trackback/id/tr382675344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása